Call us
The Internet Computer of hoe Web3.0 en Blockchain razendsnel Big Tech een voetje gaan lichten
01/06/2021

Als we Dominic Williams, oprichter en chief-scientist van Dfinity Foundation, zijn zin laten doen, dan is de cloudsuprematie  van de FAANG’s het volgend decennium geschiedenis. Met de recentste ontwikkelingen in Web3.0 en The Internet Computer staat het internet zoals we het nu kennen voor een ongekende gedaanteverandering.

Our mission is to build The Internet Computer, thereby reinventing the Internet as a computer that hosts secure software with superpowers.  

Misschien beginnen we best even met uit te leggen wat de Internet Computer is, zodat we kunnen duiden waarom het ‘internet as we know it’ fundamenteel moet veranderen. Op 10 mei 2021 ging de Internet Computer operationeel in public mode. Internet Computer wil het internet teruggeven aan de gebruikers, zoals het oorspronkelijk ook bedoeld was. Op die manier hoeft men niet meer verplicht langs de diensten van Google, Amazon, Facebook, Apple, LinkedIn of andere te passeren en wordt er vermeden dat de aangeboden diensten gereguleerd, beperkt of zelfs stopgezet worden of dat bepaalde data door deze giganten misbruikt wordt. Internet Computer Protocol is een gedecentraliseerd netwerk van betrouwbare rekenkracht uit aangesloten datacenters, waarvan de oorsprong en veiligheid gecertifieerd is via blockchain. Het platform staat open voor ontwikkelaars van diensten en applicaties, die rechtstreeks hun oplossingen willen aanbieden zonder tussenkomst van de cloudproviders.


De Internet Computer bestaat uit een geheel van ‘canisters’ of aparte vaten met software en data, die onder strikte veiligheids- en origineprotocols én met het gebruik van exclusieve tokens, deels toelating kunnen geven tot samenwerking. Dfinity Foundation ontwikkelde haar eigen taal (Motoko) om ontwikkelaars open source te laten ontwikkelen op Internet Computer. Meer dan 200 gerenommeerde cryptographers, data-scientists en software-engineers zijn wereldwijd aan het werk om dit snelgroeiend platform op punt te stellen.

Eén van de hoofdredenen om dit project op te zetten, is het feit dat Big Tech via regeltjes, beperkingen en zelfs het intrekken van rechten de ambities en de toekomst fnuikt van start-ups en nieuwe technologieleveranciers, die op de gekende platformen hun oplossingen laten draaien. Zo zou LinkedIn bij  meer dan 1.000 startups, API’s en oplossingen onmiddellijk en zonder enige voorafgaande notificatie geblokkeerd hebben.

We willen het niet te technisch maken maar als Dfinity haar zin krijgt, dan wordt het nieuwe internet een betalend platform waar zowel websites, apps, communicatiediensten en bedrijfstoepassingen vanaf dan op 1 netwerk draaien. Dit alles onderbouwd door een supersnelle blockchaintechnologie (eind 2021 aan 1.000 ‘blocks per second’) en met  amper nog 1 paswoord. Het volledige netwerk wordt gereguleerd door een eerste laag blockchain met eigen nodes (meer dan 200 patenten). Malafide gebruikers en frauduleuze aanbieders worden automatisch geweerd. De gebruikers die zich aansluiten, betalen hun rechten (drawing rights) met de Internet Computer Token, een cryptomunt die je rechten geeft en tevens alle ontwikkelaars en de reeds 48 aangesloten datacenters vergoeden voor hun bijdrages en diensten. De Internet Computer Token staat nu al in de lijst van de 10 belangrijkste cryptomunten. Het aantal is niet beperkt en de roadmap voor de Internet Computer is nu al voor 20 jaar ver uitgetekend.


Organisatie|Verkoop|InfoInvent Media BV

Doorniksesteenweg 216 | 8500 Kortrijk

Sales :
+32 56 24 11 40 - Iris Devos
+32 56 24 81 91 - Aäron Couckuyt

Exhibition Support :
+32 56 24 59 46 - Virginie Deneckere

Exhibition Management :
+32 56 24 81 82 - Sven Mollie

Email
abiss@industrialfairs.com


Wanneer


Donderdag 3 oktober 2024
09.00 - 17.00

Waar


Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk

© Invent Media : All rights reserved - Privacy Policy
edit afsluiten