Call us

Selecteer hier het thema waarvoor u de expert classes wenst te bekijken.
10:00 - 10:30
Hoe AI het bedrijf en de productiviteit in een industriële context kan verbeteren
Antoine Smets
| Klassif AI
• Waarom zou je vandaag moeten inzetten op AI?
• Hoe kunnen werknemers AI gaan gebruiken in hun dagelijkse taken?
• Wat zijn de valkuilen?
10:35 - 11:05
‘Samen winnen’ : de Altachem manier richting het FOF podium : over de kasseihellingen heen
Dempsey Desmet
| Altachem (Lindal Group)
Getriggerd in 2013 op de Dag van de Productie in Genk, inspireerden de 7 FOF (Factory Of The Future) transformaties Altachem NV om zijn eigen weg naar continue verbetering te banen en de lean en industry4.0 cultuur te omarmen. Als KMO en met een Calimero-gevoel achterlatend, hebben we gezocht naar een Manufacturing Eco System om ons pad en onze groei naar Operational Excellence te ondersteunen. Dempsey Desmet - actief als Supply Chain Specialist - zal deze inspirerende case brengen en enkele uitdagingen en realisaties op het vlak van digital & smart manufacturing, continuous improvement & networked factory belichten.
11:10 - 11:40
De zoete smaak van innovatie - de digitale productiereis van Barry Callebaut
Wannes De Vriese
| Barry Callebaut
Barry Callebaut is het hart en de motor van de chocolade- en cacao-industrie. Hun wortels gaan helemaal terug tot 1854 en sindsdien voorzien ze de wereld van zoete & delicate chocolade. Barry Callebaut begon zijn reis van digitale transformatie in productie in de herfst van 2015 met Wonderware MES. De implementatie was niet zonder uitdagingen. Deze presentatie gaat over hoe Barry Callebaut de 'hype cycle' doorliep van 'opgeblazen verwachtingen' via 'ontgoocheling' tot 'verlichting' en uiteindelijk het bereiken van het 'productiviteitsplafond'. Ze zullen de belangrijkste lessen delen van hun 'smart factory' initiatief dat een van de belangrijkste strategische initiatieven van de organisatie is geworden en de grootste bijdrage levert aan de productiviteitsgroei. U hoort welke uitdagingen ze tegenkwamen en hoe ze die overwonnen, ondersteund door use cases die de business case maakten en tastbare resultaten boekten.
13:15 - 13:45
Digitale transformatie als hefboom voor organisatie van de toekomst
Tim Polleunis
| VCST
VCST ,deel van de BMT groep, is een wereldspeler in de productie van tandwielen en remsysteemcomponenten voor de automobielindustrie. Om zich te wapenen in een snel wijzigende, uiterst competitieve wereld heeft VCST een digitale transformatie roadmap opgesteld. Via connecteren van systemen, machines en mensen kunnen we onze verschillende processen optimaal bedrijven: plannen, real time opvolgen en rapportering. We geven een overzicht van de stappen die VCST de voorbije jaren ondernam om een organisatie te bouwen klaar voor de toekomst.
13:50 - 14:20
AGC Automotive gebruikt de kracht van data om Onderhoud 4.0 te initiëren
Gauthier Lecroart
| AGC
Terwijl veel bedrijven worstelen met het implementeren van "Maintenance 4.0", heeft AGC een efficiënte manier gevonden om zich te beperken tot de juiste investeringen die waarde hebben voor de organisatie. In deze presentatie zal Gauthier Lecroart, Manufacturing strategy, maintenance & engineering manager bij AGC Automotive Europe, de methodologie toelichten die de organisatie heeft gevolgd om dit programma in verschillende fabrieken in Europa te implementeren. De methodologie varieert van een maturiteitsbeoordeling, CMMS-datamining, dynamische kriticiteitsanalyse tot waardegedreven projectidentificatie.
15:00 - 15:30
NIS2: Wat zit er in een naam en hoe kun je vandaag nog beginnen?
Peter Versmissen | Jens Baetens
| Deloitte
De NIS2-richtlijn nadert zijn implementatiedatum en is gericht op de productie-industrie met zijn focus op en toezicht op cyberveiligheid. Peter en Jens krijgen vaak de vragen "maar wat betekent dat voor ons?", "hoe gaan we hiermee aan de slag?" en "wat moeten we invoeren?". Tijdens deze lezing duiken Peter en Jens in deze vragen om NIS2 te demystificeren en u praktische inzichten te geven om de beveiliging in uw organisatie naar de volgende fase te brengen.
10:35 - 11:05
Artificiële Intelligentie (AI) voor geconnecteerde apparaten
Kevin Van Vaerenbergh
| Sirris
Meer en meer bedrijven bieden slimme functies aan door hun producten en/of machines te connecteren met het internet. Dit bied de mogelijkheid om Artificiële Intelligentie toe te passen om de genereerde data van deze machines en/of producten om zo o.a. predictief onderhoud of component slijtage op te volgen. Zo kan de klant en/of gebruiker het product langer en optimaler gebruiken of kan het bedrijf zijn maakproces optimaliseren m.b.t. bv. energie verbruikt. Sirris, als non-profit kennis- en onderzoekscentrum die de Belgische industrie helpt competitiever te worden, werkt samen met verschillende bedrijven om AI te kunnen toepassen op hun data en zo uit te zoeken welke functies de bedrijven kunnen aanbieden aan hun klanten of integreren in hun eigen productie proces. In deze presentatie gaan verschillende voorbeelden aan bod komen hoe AI toegepast is in de Belgische industrie om zo de bedrijven competitiever te maken voor de toekomst.
12:45 - 13:15
De Kunstmatige Collega: Hoe AI productiemedewerkers kan versterken in flexibele productieomgevingen
Bart Van Doninck
| Flanders Make
Productiemedewerkers staan voor aanzienlijke uitdagingen als gevolg van de groeiende complexiteit en werkbelasting in flexibele productieomgevingen. Flanders Make onderzoekt hoe AI kan worden ingezet om deze uitdagingen aan te pakken en in de toekomst betere operatorbegeleiding aan te bieden. Daarom hebben we een kunstmatige collega ontwikkeld die bestaat uit verschillende AI-modules, en aangepaste ondersteuning biedt op vraag van operatoren. In deze presentatie zullen we ons richten op de intelligentie van deze kunstmatige collega en de verschillende manieren waarop hij kan met de productiemedewerkers kan interageren.
13:50 - 14:20
Waarde creëren voor productiebedrijven via een digitale twin van hun productie- en logistieke omgeving
Prof. Johannes Cottyn
| ISyE - FlandersMake@Ugent
Deze presentatie geeft een overzicht van digital twin-benaderingen en best practices voor flexibele productieomgevingen op basis van beschikbare commerciële tools voor simulatie en emulatie van grootschalige productie- en logistieke omgevingen. Er worden onderzoeksresultaten gepresenteerd die de digital twin configuratie-inspanning verlagen en het (her)gebruik van modellen voor waardecreatie vergemakkelijken. Er worden een aantal toepassingsvoorbeelden gegeven om de voordelen en uitdagingen van de virtuele fabriek te illustreren, bijvoorbeeld voor het valideren van fabriekslay-outontwerpen, nieuwe automatiseringsconcepten, virtuele inbedrijfstelling van industriële software, productieschema's en mensgerichte productiewerkplekken. De belangrijkste concepten worden gedemonstreerd op een onderzoeksinfrastructuur voor flexibele assemblagesystemen die beschikbaar is bij Flanders Make (InfraFlex).
15:35 - 16:05
AI in de praktijk - industriële toepassingen om u te inspireren
Levi Slap | dr. Jeroen Geuens | Jan De Lombaert | Steven Smedts
| KDG Hogeschool | Tessenderlo Group | Lanxess
Duik in innovatie met Levi Slap, Data & AI Docent aan de Karel de Grote-Hogeschool. Ontdek de transformerende kracht van AI in fabrieken, onthul baanbrekende use cases en leer inzichten over het verhogen van de efficiëntie, het verlagen van de kosten en het herdefiniëren van het productielandschap. Onze gewaardeerde sprekers Steven Smedts van Lanxess en Jan De Lombaert van Tessenderlo Group laten zien hoe AI in de praktijk wordt toegepast in hun fabrieken. Daarnaast zal onze co-spreker dr. Jeroen Geuens van het onderzoekscentrum Sustainable Industries aan de Karel de Grote-Hogeschool dieper in op hoe AI u kan helpen om dure of giftige chemicaliën te vervangen. Prikkel je verbeelding en kom bij ons voor een opwindende ervaring die je zal inspireren om het volledige potentieel van AI te benutten in je industriële inspanningen!
11:10 - 11:40
'The Day(s) After'
Philip De Bie
| Picanol

In 2020 werd Picanol slachtoffer van een ransomware aanval. Wat gebeurde er juist, en wat zijn de lessons learned hieruit.
Hoe ziet Picanol vandaag de evolutie van het cybercrime landschap en hoe beschermt het zich daartegen?

13:15 - 13:45
Cyberveilige chocolade- en cacaoproductie - hoe Barry Callebaut een wereldwijd OT-beveiligingsprogramma uitrolde.
Mathieu Vandevelde
| Barry Callebaut
Barry Callebaut is het hart en de motor van de chocolade- en cacao-industrie en produceert heerlijke producten in 65 fabrieken wereldwijd. In deze sessie neemt Barry Callebaut je mee op zijn reis door OT-cyberbeveiliging. Wat begon als een zijspoor ingebed in automatiseringsprojecten is uitgegroeid tot een speciale organisatie met een duidelijk mandaat om de cyberweerbaarheid van de productie- en opslagfaciliteiten te vergroten. Alle aspecten van een holistisch veranderingsprogramma komen aan bod, van mensen en processen tot technologie, en er wordt uitgelegd hoe uitdagingen op het gebied van managementondersteuning, budgettoewijzing en bedrijfsprioriteiten werden overwonnen.
15:00 - 15:30
Innovatieve cyberbeveiliging voor industrie en logistiek 4.0
Kurt Callewaert | Bart Claeys
| Howest Cybersecurity
Howest en de Universiteit Gent brengen een expert class gericht op Innovative Cyber Security for Industry and Logistics 4.0 (ICIL4.0) met een praktische focus. Het doel is om technische beveiligingsmaatregelen te verduidelijken, state-of-the-art oplossingen zoals Zero Trust Architecture te demonstreren en regelgeving zoals NIS 2 en de European Cybersecurity ACT te vertalen naar bruikbare richtlijnen voor Vlaamse bedrijven. De class belicht ook innovatieve netwerkmonitoring- en ISOC-technieken binnen industriële en logistieke netwerken die geïntegreerd zijn in de testfaciliteit.

Bart Claeys zal spreken over waarom industriële transformatie, in het bijzonder Industrie 4.0 en 5.0, cruciaal is voor Europese industrieën om te gedijen, jong talent aan te trekken en bij te dragen aan maatschappelijke oplossingen. Digitalisering, met inbegrip van AI en robotica, biedt kansen voor innovatie en het optimaliseren van mens-machine interacties. Om deze transformatie tot een succes te maken, moeten industrieën prioriteit geven aan cyberveerkracht en kaders zoals IEC 62443 aannemen voor een veilige digitale toepassing, waardoor concurrentievermogen en duurzaamheid worden gewaarborgd.

Organisatie|Verkoop|Info



Invent Media BV

Doorniksesteenweg 216 | 8500 Kortrijk

Sales :
+32 56 24 11 40 - Iris Devos
+32 56 24 81 91 - Aäron Couckuyt

Exhibition Support :
+32 56 24 59 46 - Virginie Deneckere

Exhibition Management :
+32 56 24 81 82 - Sven Mollie

Email
abiss@industrialfairs.com


Wanneer


Donderdag 3 oktober 2024
09.00 - 17.00

Waar


Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk

© Invent Media : All rights reserved - Privacy Policy
edit afsluiten