Call us
Hoe runt uw bedrijf morgen haar cloud-based apps – Saas of PaaS?!
22/02/2021

Als je een lijn moet trekken waar het morgen stopt of begint met clouddiensten en app’isering voor medewerkers in je bedrijf weet je tenminste dit : je budget kan maar één keer besteed worden. Industrialfairs houdt graag enige scepsis aan de basis van wat we op onze events tonen qua industy4.0 en digitalisering. Niemand besteedt graag centen aan dure en ongebruikte apps die ergens op de achtergrond van je  OLED staan de synchroniseren .  Dit gezegd hoe zit het met de toekomst van Cloud, SaaS en PaaS.


Voor alle duidelijkheid. Software as a Service, wordt aangeboden in de publieke cloud (AWS, Azure ….) , of in het cloud-based platform van een technologieleverancier ( Siemens, Rockwell,Schneider …) .  Echter,  een kan ook een stapje verder gaan kan ook. Klanten kunnen van gespecialiseerde cloudproviders, zowel de opslag  architectuur, database-integratie, instrumentatie, platform, programmeersoftware etc..huren om eigen applicaties intern en low-cost te ontwikkelen en deze al dan niet in een eigen afgeschermde private cloud te beheren. In dat geval mag je het zo zien dat je als fabriek morgen de know-how, intelligentie en instrumentatie van een gespecialiseerde leverancier kan gebruiken, terwijl je eigen IT-afdeling dit laat draaien op de eigen cloud.


Een shift en verschil dat u best niet onderschat  -  want steeds meer organisaties twijfelen of ze al hun gegevens, monitoring en applicaties willen laten draaien op een groter extern cloudplatform. Niet toevallig werd recentelijk ook Gaia-X opgestart. Statista voorspelt dat in 2020-2021 de vraag naar installaties onder PaaS zal groeien met 85 %, dit tegenover een algemene groei van SaaS met 25 %. De belangrijkste redenen voor die shift van SaaS naar PaaS is, dat je als bedrijf sneller en goedkoper eigen ontwikkelde apps kunt programmeren met de beschikbare aangeboden kennis, en dat volledig op maat en behoefte van je processen en personeel. Let wel, het hoofdargument voor 65 % van de bevraagden is dat zij zich veiliger voelen in de beter afgeschermde PaaS omgeving, dan in een volledig extern SaaS cloudmodel.

Weet in ieder geval dat het aantal gebruikte cloud-based apps in industrie en diensten als paddenstoelen groeit. Opvallend is dat het aantal tot leven geroepen apps in kleine en middelgrote bedrijven groter is, en dat geldt ook voor het aantal beschikbare apps per werknemer, zoals uit onderstaande grafieken blijkt.


Organisatie|Verkoop|InfoInvent Media BV

Doorniksesteenweg 216 | 8500 Kortrijk

Sales :
+32 56 24 11 40 - Iris Devos
+32 56 24 81 91 - Aäron Couckuyt

Exhibition Support :
+32 56 24 59 46 - Virginie Deneckere

Exhibition Management :
+32 56 24 81 82 - Sven Mollie

Email
abiss@industrialfairs.com


Wanneer


Donderdag 3 oktober 2024
09.00 - 17.00

Waar


Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk

© Invent Media : All rights reserved - Privacy Policy
edit afsluiten