Call us


10 megatrends worden de digitale enablers voor de Belgische industrie op ABISS2020
28/09/2020
10 megatrends worden de digitale enablers voor de Belgische industrie op ABISS2020, de digital industry summit voor de Benelux. Onder de thema’s Industry of Things, Intelligence of Things en Security of Things belichten 64 exposanten en 15 experten de 10 belangrijkste megatrends aan de hand van demo’s, inzichten en use-cases.  En u kan daar mits tijdige voorregistratie een ticket, een zitje ter plaatse, of digitale toegang verkrijgen.
We lichten u  in onderstaand artikel graag even toe,  in welke 10 megatrends u op donderdag 8 oktober tijdens deze summit-en netwerkbeurs ingewijd wordt.
 
  1. Digital Twin is de uiteindelijke verzameling van alle IoT-oplossingen, gestut door Big Data en Cloud. De tweeling wordt de digitale agent, die als een software bot autonome en intelligente monitoring gaat doen van een resem processen in de fabriek.
  2. Artificial Intelligence of Things ( AIoT) binnen slimme systemen onder een digital twin gaan autonome processen bliksemsnel evalueren en bijsturen daar waar nodig. Of het nu productie, assets, maintenance, engineering of supply-chain processen zijn, operaties kunnen real-time bijsturen en ageren.
  3. Augmented Intelligence is de combinatie van machine en menselijke intelligentie. Dit maakt het voor individuele operatoren en volledige teams op de werkvloer mogelijk om meer complexe handelingen en routines uit te voeren waar anders gespecialiseerde profielen voor nodig zouden zijn.
  4. Eco-logistics zal binnen duurzame magazijnen met behulp van AI logistieke processen toelaten op kleinere oppervlaktes, met efficiëntere besteding van tijd, energie, materialen en transport. Die efficiency zorgt dan weer voor een lagere CO² uitstoot en afvalreductie.
  5. Advanced Supply Chain Integration laat toe dat slimme technologie en schaalbaarheid van vele technologieën kunnen doorgetrokken worden van leveranciers tot de producent en eindklant.
  6. Last-mile delivery automation is een direct gevolg van de vorige trend en wellicht één van de grootste uitdagingen voor logistiek en distributie : de fysische levering bij de eindgebruiker. In plaats van chaotische magazijnbouw gebeurt er een optimalisatie met plaatselijke kleinere en volledige  geautomatiseerde hubs, gecombineerd met smart transportation en shipping.
  7. 5G ontketent de snelheid en bandbreedte voor het grotere dataverkeer en alle geconnecteerde systemen. Super snel internet, low communicatie latencies, en lager verbruik en zal de digitale  transformatie van de industrie exponentieel versnellen.
  8. Decentralised Manufacturing : Digitale tweelingen gaan maakprocessen ontkoppelen en lokaal gaan organiseren om meer ecologisch maar vooral dichter op de vraag te kunnen reageren. Daardoor zal manufacturing-on-demand en mass-customization met korte afstanden en levertijden voor de nabijgelegen markten mogelijk worden. 
  9. Distributed Ledger Technology zal door gebruik van oa Blockchain ervoor zorgen dat de traceerbaarheid, veiligheid, authenticiteit van transacties in logistiek, havens, luchthavens, goederenstations en toeleveringsketen sneller en veiliger gebeuren.
  10. Pro-active cybersecurity : hacks en sabotage van kritische digitale systemen, diefstal van data worden steeds inventiever. Daar steeds meer systemen en componenten onderling geconnecteerd zijn, wordt de nood aan nieuwe  IoT cybersecurity oplossingen prioriteit voor vele organisaties daar de gevolgen door deze digitaliseringen exponentiële schade in de volledige waardeketen van leverancier tot eindklant kunnen teweegbrengen. 

Organisatie|Verkoop|InfoInvent Media BV

Doorniksesteenweg 216 | 8500 Kortrijk

Sales :
+32 56 24 11 40 - Iris Devos
+32 56 24 81 91 - Aäron Couckuyt

Exhibition Support :
+32 56 24 59 46 - Virginie Deneckere

Exhibition Management :
+32 56 24 81 82 - Sven Mollie

Email
abiss@industrialfairs.com


Wanneer


Donderdag 3 oktober 2024
09.00 - 17.00

Waar


Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk

© Invent Media : All rights reserved - Privacy Policy
edit afsluiten