Call us

Beknopt overzicht

Timeslot
Industry of Things
Intelligence of Things
Security of Things
Morning coffee 9-10h
Lunch 12-14h (ontdek de demopitches)
Afternoon coffee 15h-15h30 (ontdek de demopitches)
Afterwork drink 16h-17h
Select the theme for which you want to view the expert classes.
10:00 - 10:30
De stand van het Industrial Internet of Things (IIoT) en zijn ecosysteem
Serge Audenaert
| Agoria

IIoT opent velerlei opportuniteiten voor het bereiken van meer efficiëntie en customer value. Maar voor welke bedrijfsnoden formuleert IloT een antwoord? Welke zijn dan de factoren die IloT mogelijk maken? Hoe ontwikkeld is de technologie vandaag om dit waar te maken? En wat kunnen we doen om het aanslaan ervan te versnellen? We presenteren een globaal overzicht om de vragen rond IloT van hun mysterie te ontdoen om een beter inzicht te krijgen in het potentieel van IIoT om uw bedrijf te doen groeien.

11:00 - 11:30
Van conventionele relaissturing naar “connected machines” in 4 jaar tijd
Nele Union
| Vandemoortele

Hoe begin je aan je digitale avontuur? Waar start je met automatisatie als vele van je machines nog via relais gestuurd zijn?


In 2016 stonden we met de margarinefabriek van Vandemoortele Izegem voor deze uitdagingen. Vier jaar later werd onze aanpak bekroond met de Factory of the Future Award. Terwijl we AGV’s, cobots en een MES-progamma aan het uitrollen waren, zijn we ook een Lean-programma gestart. We beseften dat we ‘de mens’ in dit traject niet mochten vergeten.

Hoe we dit aanpakten? Gewoon, SAMEN & DOEN. Met véél enthousiasme, West-Vlaamse werkijver, gezond boerenverstand en de nodige portie lef.

11:30 - 12:00
People & Digital together to be prepared in a VUCA world
Lander Van Parys
| STAS

STAS gebruikt de zeven transformaties van factory of the future als kapstok om zijn productiesites klaar te maken voor een duurzame toekomst. Binnen STAS komen de medewerkers op de 1ste plaats.
In co-creatie met de medewerkers worden digitalisatieprojecten opgezet en waargemaakt.
Dankzij ons in-house ontworpen ERP pakket zijn we klaar voor de VUCA uitdagingen van morgen.

14:00 - 14:30
Brussels Airport Company reaches new heights with 5G
Pieter-Paul Poelman
| Brussels Airport Company
Brussels Airport Company is de eerste luchthaven in Europa die gebruikt maakt van 5G om connectiviteit te garanderen voor bedrijfskritische processen. Pieter-Paul Poelman vertelt waarom een privaat 5G netwerk een logische keuze was, waarvoor het gebruikt wordt en welke voordelen het met zich meebrengt.
15:30 - 16:00
Virtuele machinebouw in de praktijk
Patrick Heughebaert
| Dewilde Engineering
Dewilde Engineering geeft u een overzicht van de evolutie van smid tot high-end machinebouwer.
De evolutie naar digitalisering en virtualisatie in de machinebouw kent de laatste jaren een sterke opmars. In deze sessie krijgt u een overzicht van de evolutie naar digitalisering en het gebruik van virtualisatie voor machine-bouw en robot-integratie.
10:30 - 11:00
"AI-gebaseerde kwaliteitsinspectie ‘verder dan het blote oog kan waarnemen’ 3D Versnelde X-stralen als game changer voor de industriële productie van kritieke onderdelen"
Dirk Hamelinck
| Deltaray

1. Business cases voor de geautomatiseerde inspectie van kritieke producten
2. AI doorbreekt de geluidsmuur van de inspectie met X-stralen: 100 keer sneller dan X-stralen CT!
3. Hoofduitdagingen om de inspectievereisten van massavolumenproducenten te vervullen
4. Hoe 3D Versnelde X-straleninspectie past binnen Industry 4.0
5. En wat wordt er verwacht aan de horizon van de AI-gebaseerde inspectie?

11:00 - 11:30
De overstap maken naar een Smart Factory, de use-case van Atlas Copco Airtec
Johan Dom
| Atlas Copco
- Smart Factory, meer dan een buzz? Waarom is dit belangrijk voor een bedrijf?
- Technologische aspecten, van Connectiviteit tot Data Intelligence
- Waar zijn de ecosystemen?
- En hoe zit het met de mens-gecenterde aanpak?
- Zullen we ooit de Artificial Plant Manager in actie ontmoeten?
11:30 - 12:00
AI-gedreven besluitvormingsprocessen voor Industry 4.0
Michael Rademaker
| IMEC
Gepaste beslissingen nemen in complexe systemen zoals geïntegreerde en continue productielijnen betekent rekening houden met een veelheid aan indicatoren en limieten, met inbegrip van kost, tijdgevoeligheid en veiligheid. Geautomatiseerde analyses van data op een manier die expertise integreert kunnen nieuwe inzichten helpen vormen en sturen betere besluitvormingsprocessen aan. IMEC is betrokken geweest bij de ontwikkeling van vele strategieën om dit type van AI-gedreven Data Science naar Smart Industries te brengen, zoals zal geïllustreerd worden met behulp van praktische voorbeelden. We zullen ook een beeld schetsen van waar de ontwikkelingen schijnbaar naartoe evolueren voor Industry 4.0.
14:00 - 14:30
"Afvalreductie in productieprocessen Machineleren op de winkelvloer: de ML-ondersteunde machine-operator"
Rik Holvoet | Jeroen Meul
| BekaertDeslee
BekaertDeslee is de wereldwijde topspecialist in het ontwikkelen en produceren van geweven en gebreide matrastextielen. De presentatie handelt over afvalpreventie waarbij operatoren focussen op productie met een hoge voorspelde breifout op basis van historische productiedata. De strategie kan potentieel de afvalhoeveelheid verminderen van 5% naar 3%, wat een significante impact vertegenwoordigt.
14:30 - 15:00
Hoe efficient procesdata opslaan en hoe starten met laagdrempelige computer visie
Pieter Bovijn & Gilles Depypere
| Howest
Bij monitoring van processen met sensoren genereer je hopen data. Al die data in excel bijhouden is uiteraard niet de juiste keuze, een SQL database is dat soms ook niet. We bespreken welke technologien er bestaan voor dataopslag en welke termen je moet kennen om te kunnen meespreken met een IT consultant. Om een AI oplossing te implementeren in je proces is die hoop data echter niet altijd nodig. We geven een casevoorbeeld waar met slechts enkele fotos en beperkte hardware een stukcontrole kan gemaakt worden met deep learning
10:30 - 11:00
Resultaten van de ‘Industrial Cybersecurity Survey - Belgium 2020’
Alain Wayenberg | Kurt Callewaert
| Agoria | Howest
De beschikbaarheid van grote hoeveelheden data biedt ongekende mogelijkheden voor maakbedrijven. Maar elke stap richting industrie 4.0 betekent nieuwe risico’s op het vlak van cyberveiligheid. Volgens Kurt Callewaert, expert in computerveiligheid aan de Howest én projectleider van een kersverse industrie 4.0-proeftuin, is het hoog tijd voor actie. “Veel bedrijven doen alsof er niets aan de hand is… onterecht!”.
Om een beter beeld te krijgen van de huidige situatie bij bedrijven wat betreft hun industriële controlesystemen, lanceert Agoria tezamen met de onderzoeksgroep IC4 (Industrial Control & Communication Competence Center) deze unieke enquête. We brengen u graag de resultaten.
11:00 - 11:30
Cybersecurityrisico’s in Industrie 4.0
Hendrik Derre | Tijl Deneut
| Howest
Industriële controlesystemen die essentiële en vitale producten en diensten leveren binnen onze economie zijn in volle evolutie en worden steeds meer onderling verbonden. Deze lezing zal een overzicht geven van de cybersecurityrisico’s die bij deze overgang naar een “Industrie 4.0” komen kijken. Door middel van praktijkvoorbeelden uit de echte wereld zullen verschillende aanvalsvectoren gedemonstreerd worden op een draagbare fabriekssetup en de reële impact van een cyberaanval op kritieke infrastructuur zal zichtbaar worden.
11:30 - 12:00
Detectie door Intelligence in Cyber Tactics en Technieken
Johan Galle
| Howest
ATT&CK, de Wikipedia van gedrag na een cyber-inbraak, heeft de technieken in gedrag van aanvallers vastgelegd voor meerdere domeinen (desktop, mobiel, cloud, ICS). Gedrag is meestal niet één actie, maar bestaat uit verschillende stappen die door een tegenstander worden uitgevoerd. Het DICTATE (Detection through Intelligence in Cyber Tactics and Techniques) onderzoek zal cyber intrusion detection and response fundamenteel verbeteren door gebruik maken van deze ATT&CK kennisbank om anomalieën op te sporen. Focussen op gedrag betekent dat DICTATE in staat zal zijn om gedrag van aanvallers te detecteren voordat de nadelige gevolgen zich voordoen, niet erna. Een combinatie van semi-supervised en unsupervised machine learning en deep learning zal helpen in de detectie van individuele en collectieve anomalieën in het gedragspatroon van eindpunten, netwerk, hypervisor en cloud.
14:00 - 14:30
Industriële security: de pragmatische aanpak bij Renson
Koen Van Loo
| Renson
De Renson Groep met hoofdzetel in Waregem is trendsetter in ventilatie, zonnewering & outdoor living. Om haar sterke groei verder te ondersteunen loopt een uitgebreid investeringsprogramma waarvan de digitale transformatie, inclusief de automatisering van de productielijnen, een belangrijk onderdeel vormt. Koen Van Loo, CIO van de groep, geeft een inzicht in hoe een praktische aanpak van de informatieveiligheid hiervan een integraal onderdeel vormt.
14:30 - 15:00
De toekomst van cybersecurity bij geconnecteerde voertuigen
Arne Dormaels
| VIAS
Wat is het allernieuwste in R&D van de cybersecuritysector bij geconnecteerde voertuigen? Om deze vraag te beantwoorden leidt Vias Institute een onderzoek met als focus het identificeren van alle pertinente normalisaties en bestaande tegenmaatregelen. Ons doel is in kaart te brengen wat de bekende cyberdreigingen zijn, met hun mogelijke impact, omvang en ernst, in geval van een hack met het langetermijnobjectief van een ethische hack binnen veilige omstandigheden. De bevindingen van onze studie zullen bijdragen tot een strategie voor cybersecurity van geconnecteerde voertuigen van de Belgische federale overheid.
15:30 - 16:00
5G connectivity: the key to success for European industry
Hui Cao
| HUAWEI
In this session, we will explore how a secure and robust 5G connectivity will help deploying technologies like Artificial Intelligence in different sectors of the economy (agriculture, education, healthcare) and how will help industries working together with EU Policy makers to achieve a successful European Green Deal.

Organisation | Sales | Info


Invent Media bvba

Doorniksesteenweg 216 | 8500 Kortrijk

Sales :
+32 56 24 81 82 - Sven Mollie

Exhibition Support :
+32 56 24 59 37 - Eline Augustyn

Exhibition Management :
+32 56 24 81 82 - Sven Mollie
+32 56 24 59 40 - Karl D'haveloose

Email
abiss@industrialfairs.com

When


Thursday 7 October 2021
09.00 - 17.00

Where


Kortrijk Xpo - Hal 5
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk
© Invent Media : All rights reserved - Privacy Policy
edit afsluiten